Mentalisaatio - oma mieli, toisen mieli, yhteinen kieli.

Mentalisaatioterapiaryhmä kevät 2018

13.01.2017 12:21

 

MENTALISAATIOTERAPIARYHMÄ ALKAA HUHTIKUSSA 2018.

 

 

Mentalisoinnilla tarkoitetaan kykyä olla selvillä omista ja toisen mielentiloista (tunteista, tarpeista, haluista, toiveista, uskomuksista jne.). Mentalisointikyky parantaa vuorovaikutusta. Mentalisaatioon perustuvaa vuorovaikutusta voidaan soveltaa psykoterapiaan ja myös muihinkin terveys-, sosiaali- ja kasvatustoimen asiakassuhteisiin.  Mentalisaatioon perustuvassa terapiassa keskitytään systemaattisesti havainnoimaan ja edistämään tunneperäistä vuorovaikutusta potilaan ja terapeutin välillä käyttäen työmenetelminä yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmähoitoa. Tunneperäinen vuorovaikutus on vaativin osa missä tahansa vuorovaikutuksissa, mutta myös sen tärkein ja olennaisin osa.

 

 

Kouluttajat:

 

Irmeli Laitinen, Valt. tiet. tohtori ja teologian maisteri, psykoanalyyttinen psykoterapeutti (British Psychoanalytic Council, BPC, Therapeia -säätiö) ja ryhmäanalyytikko (GASW, Bristol), ryhmätyönohjaaja (IGA, Lontoo). Hän on saanut mentalisaatioon perustuvan hoidon koulutuksen Anna Freud keskuksessa.  Hän on ollut työssä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Hänellä on yksityisvastaanotto Helsingissä.

 

Seija Ollikainen, Yht. tiet. lisensiaatti, psykologi, psykoanalyytikko (IPA) toimii Helsingissä YTHS:llä ja hänellä on myös yksityisvastaanotto. Hän ohjaa opiskelijoiden mentalisaatioryhmiä YTHS:llä ja nuorten aikuisten mentalisaatioryhmiä yksityisvastaanotollaan ryhmäanalyytikko Irmeli Laitisen kanssa.

 

Hakusivu

Yhteystiedot

Mentalisaatio-TTK Mechelininkatu 21
Helsinki
00100
+358 400 103 926
+358 442 836 806